Vilka är vi

Vi, Marie Eneqvist och Annika Faxander, har skapat Kunskapsklubbarna Matteklubben och IT-klubben med visionen om att alla barn ska tycka att matematik och IT är roligt och viktigt. För att skapa så bra lärarhandledningar som möjligt till Matteklubben och IT-klubben har vi tagit hjälp av Digitala Diaz – dvs svägerskorna Camilla Askebäck Diaz och Patricia Diaz.

Marie Eneqvist

Marie är den som du kontaktar om du har frågor om utbildningen eller vill veta mer om våra upplägg. Marie har tidigare arbetat som försäljningschef på Electrolux och är trebarnsmamma. Inom matematik så är det ekvationer och problemlösning som hon gillar mest. Maries favoritövning i IT-klubben är digitalt berättande där man får öva på att formulera sig, berätta och skapa med digitala verktyg. Marie är också en av grundarna till företaget.

Annika Faxander

Annika är den som svarar på frågor om allt annat. Kanske är du en reporter och vill skriva om Matteklubben eller undrar över vårt material. Annika är trebarnsmamma med stor erfarenhet inom affärsutveckling och redovisning. Hon gillar kalkyler, budgetar och kluriga mattegåtor och är en av grundarna till företaget. Annikas favoritövning i IT-klubben är att leka affär med appen Storest där man kan ge kluriga uppdrag till eleverna samtidigt som de ska göra sin shopping.

Camilla Askebäck Diaz

Camilla arbetar som förstelärare i digitala verktyg samt Ma/NO-lärare på Södermalmsskolan i Stockholm. Utbildningskonsult, även Apple Education Trainer-certifierad konsult för TÄNK OM, medförfattare till ”Surfplatta i undervisningen” (Natur & Kultur, 2015) och ”Vi får det att funka” (LR, 2016). Utsedd till ”Sveriges Bästa Lärare 2016” av Sydsvenska Handelskammaren.

Camilla har skrivit lärarhandledningen till Matteklubben tillsammans med Annika och Marie och lärarhandledningen till IT-klubben tillsammans med Patricia.

Läs mer om Camilla på hennes hemsida eller på digitaladiaz.se.

Patricia Diaz

Patricia är lärare i engelska och spanska, utbildningskonsult, föreläsare och författare till ”Webben i undervisningen – digitala verktyg och sociala medier för lärande” & ”Arbeta formativt med digitala verktyg” (Studentlitteratur, 2012 resp 2014). Har varit med och utvecklat webbkurser om sociala medier för NE.se och är även medförfattare till Skolverkets lärportal för digitalisering.

Patricia har tillsammans med Camilla skrivit lärarhandledningen till IT-klubben.

Läs mer om Patricia på hennes hemsida eller på digitaladiaz.se.

Lite mer om oss

Vi har alla varit med i Anna och Philips eminenta lärarpodcast – här kan ni lyssna mer på våra tankar om skola, undervsning och lärande!

Avsnitt 42 med Marie och Annika

Avsnitt 62 med Camilla Askebäck-Diaz

Avsnitt 90 med Patricia Diaz