Referenser

Matteklubben är en succé bland både pedagoger och elever. Vi är så nöjda och inte minst inspirerade av ert material! Varbergs kommun har mycket på gång under vårterminen där Matteklubben står i centrum för vår fortbildning på fritidshemmen.

Annefrid Svenningsson, Rektor fritidshem och förskoleklass, Bläshammar skola

Rektor och alla pedagoger på Hamnskolans fritids deltog i Matteklubbens utbildning. Vi var glatt överraskade över hur väl genomtänkt materialet är och enkel att att följa även för den som inte själv är matematikpedagog. Övningarna är mycket pedagogiska och anpassade för att utveckla den matematiska logiska förmågan i samklang med rådande läroplaner. Pedagogerna känner sig väl förberedda att arbeta med de roliga och utmanande övningarna som är roliga för både elever och pedagoger att genomföra. Vi ville inte sluta prova materialet under utbildningen och kursledarna fick kämpa för att få gå vidare till nästa övningsexempel då vi inte ville sluta. Jag rekommenderar varmt detta material och utbildning till den som önskar ett lyft för fritidsverksamheten.

Catrin Freidenvall, rektor Hamnskolan

Jag vill tacka för ett fantastiskt fint jobb ni gjort. Greta har gått från att tycka matematik är tråkigt till att gilla det och inse att hon faktiskt är riktigt bra på det. Jag rekommenderar verkligen denna Klubb med lärande på ett roligt och ”praktiskt” sätt. Lycka till!

Josefine Wising,  förälder

Jag tycker att idén med Matteklubben är lysande! Den inspirerar eleverna till att lära sig mer matematik utanför skolans timplan. Studier och resultat visar att matematikkunskaperna nationellt inte räcker för att möta framtida behov, därför behövs olika satsningar både i och utanför skolan. Lusten till att lära sig, att främja den och hitta den inre motivationen hos varje barn, tycker vi på Da Vinciskolan är viktigt. Vi såg samarbetet med Matteklubben som en möjlighet att erbjuda våra elever ännu mer av detta.

Danijela R Bengtsson, rektor Da Vinciskolan

Det här var det bästa jag har varit med om. Vilka toppentjejer.

Per, fritidslärare på Aspuddens skola

Tack för idag! Det var jättetrevligt och alla pedagoger blev eld och lågor! Ser fram emot att starta Matteklubben på vår skola. Trevlig helg!

Biträdande rektor Inger Glemme, Kvarnbackaskolan i Kista

Utbildning med fantastisk service och hög kvalitet. Det känns mycket effektivt. Man får värdefulla tips på upplägg och eftersom hela arbetslaget är med på utbildningen så det är lätt att tillsammans dra nytta av lärdomarna och planera hur man vill jobba vidare med barnen. Materialet ingår dessutom så det är bara att gå ut i barngrupperna och testa det efter avslutad kurs. Utbildningarna är kopplade till skolans och fritids styrdokument vilket gör att de känns väl genomtänkta. Lekarna/uppgifterna/övningarna som man gör tillsammans med barnen är kul och kreativa och de får naturlig träning i att samarbeta och reflektera kring vad de lärt sig. Jag tänker att det skulle vara kul och bra att även gå på en uppföljning med nya övningar och lekar nästa läsår.

Charlotta Wasteson, förstelärare  Simrishamn

Efter i 31 år ogillat och skrämts av allt som benämnts matematik fick ni mig idag att känna att matematik är något spännande och lustfyllt. Jag fick även en idé kring att kanske till och med starta en egen matteklubb med min klass då det är en riktigt hungrig klass just gällande matematik. Jag skrev naturligtvis upp mig på er lista med Tack för denna helomvändning i min inställning kring matematik.

Hanna, fritidspedagog

Lyssnade på 2 fantastiska kvinnor igår i Malmö som hade mycket inspirerande grejer att visa. Jättebra föreläsning.

Sara Borg, deltagare på Fritidshemmens rikskonferens 2017

Min dotter Charlie vill gärna gå nästa termin! Hon tycker det är jättekul och hon har gjort stora framsteg. Matematik har plötsligt blivit ett roligt ämne. Stort tack till er och alla som är iblandade.

Fredrik, pappa till Charlie

Matteklubben kom till oss med en låda full av roliga matematikspel som vi genast började använda! Innehållet i kursen och i lådan stämde bra överens med läroplanen och blir ett komplement till allt matematikmaterial som vi redan har. På vår Montessoriförskola tar vi gärna in material och idéer från
annan pedagogik som vi tycker är givande för barnen.

Monika Lagerström, förskolechef och rektor på Saltsjö-Duvnäs Montessoriförskola

Jag trodde att det skulle vara kul med inte så HÄR KUL!

Hugo, åk 4

Min dotter har hittat en lust och ett helt annat intresse för matematik efter en termin med Matteklubben. Tack!

Mamma till Maja, åk 2

Tusen Tack för en toppenbra och inspirerande dag på Rotskärsskolan.

Carina Wassberg, Rotskärsskolan

Det här var den bästa fortbildningen som jag någonsin har varit på.

Fritidspedagog på Långhundra skola, Knivsta

Vi på Hägerstensåsens skola var jätte nöjda med utbildningen som ni gav oss.

Bitr rektor Helen Petersson, Hägerstensåsen/Hägerstenshamnens skolenhet

Vill bara än en gång tacka för en fantastisk dag! Alla var supernöjda. Igår körde vi första passet för Fritids År 1 och de älskade spelet Blink…

Linda Nilsson, Vislandaskolan

Kan verkligen rekommendera Matteklubben. Tack för ert besök i Botkyrka. Fritidslärare, pedagoger, klasslärare gav dagen tumme upp.

Catharina Sandberg, förstelärare i fritidshem botkyrka