Genom IT-klubben Förskola ökar vi de yngre barnens digitala kompetens på ett roligt och lekfullt sätt! Alla barn ska få upptäcka att IT och digitala verktyg är både viktigt, kul, kreativt och användbart. Vi vill lyfta förskolans kompetens så att ni på ett enkelt sätt kommer i gång med programmering och med att använda digitala verktyg.

IT-klubben Förskola är ett samarbete med Lekolar. Konceptet IT-klubben Förskola är framtaget av Annika Faxander och Marie Eneqvist som även har grundat Matteklubben – ett liknande upplägg med utbildning, materiallåda och lärarhandledning som idag finns på 300 skolor runtom i landet.

Camilla Askebäck Diaz och Patricia Diaz, två av Sveriges ledande lärare inom skolans digitalisering, ansvarar tillsammans för det pedagogiska innehållet i lärarhandledningen. Lisa Wikström, som utsågs till Södertäljes bästa förskollärare 2018, har varit rådgivande till lärarhandledningen.

Workshop, 3 timmar inklusive fikapaus

En praktisk workshop där man får prova övningarna själv. Vi går igenom vilken koppling de olika övningarna har till läroplanen vilket också står beskrivet i lärarhandledningen som varje deltagare får. Är ni fler än 15 personer på er förskola som vill gå utbildningen, kontakta info@matteklubben.se så skräddarsyr vi en utbildning för er.

Materiallåda

Lådan innehåller allt som behövs för alla de övningar och aktiviteter som finns med i lärarhandledningen. Anpassad för en grupp på 6 barn där många av övningarna är gjorda så att barnen sitter två och två. Ingen uppstartstid. Ni kommer igång direkt. I materiallådan finns allt ni behöver för att genomföra alla övningar med barnen. Materialet kan användas om och om igen så låt IT-klubben bli en återkommande aktivitet på din förskola. Lådan kostar 4 595 kr och beställs genom kundtjänst@lekolar.se

(Endast deltagare i workshoppen kan beställa materiallådan.)

Lärarhandledning med tydlig koppling till förskolans läroplan

I lärarhandledningen finns färdiga upplägg färdiga upplägg för enkel och rolig programmering och för att utforska och lära mer om känslor, kroppen och naturen. Aktiviteterna består av en blandning av digitalt och analogt material, till exempel genom att barnen får programmera både sina kompisar och en Bluebot, färglägga teckningar som får liv via iPaden och gå på tipspromenad i skogen med QR-koder.

Höstens workshops:

• Umeå 18 oktober kl 16-19

• Umeå 19 oktober kl 13-16

• Stockholm 8 november kl 16-19

• Göteborg 15 november kl 16-19

• Göteborg 16 november kl 13-16

• Malmö 22 november kl 16-19

• Malmö 23 november kl 13-16

Kostnad: 995 kr/person för workshop, lärarhandledning och fika. Materiallådan kostar 4 595 kr och beställs direkt hos Lekolar – kundtjanst@lekolar.se

Anmäl dig till Lekolar på kundtjanst@lekolar.se alternativt till info@matteklubben.se

Varmt välkommen!

Följ gärna IT-klubben på Facebook och Instagram!

Bildresultat för följ facebook   Bildresultat för följ oss på instagram